0

И лон Мъск се намеси още повече в политическия спор за задължителните ваксини, който от седмици е обхванал Канада, като публикува в Twitter картинка, в която се прави сатирично сравнение между министър-председателя Джъстин Трюдо и Адолф Хитлер.

Най-богатият човек в света реагира така на извънредните заповеди на Трюдо, забраняващи дарения за протестиращите тираджии във вид на криптовалута, целящи да блокират финансовите потоци към протестиращите, които блокираха гранични пунктове и лагеруваха в канадската столица от края на януари. Мъск публикува в Twitter снимка на Хитлер с текст: "Спрете да ме сравнявате с Джъстин Трюдо" в горната част и "Имах бюджет" в долната.

Малко по-късно Мъск премахна публикацията, но тя вече беше плъзнала из мрежата.

50-годишният Мъск изрази възхищението си от канадските шофьори на камиони още в началото на протестите. Той предположи, че канадското правителство потиска мирните демонстрации и няма обществена подкрепа. На 30 януари той публикува в Twitter мем, в който се подиграва с хората, които се позовават на Хитлер, когато обсъждат политиката.