0

И лон Мъск сподели плановете си да реформира Twitter. Много от тях се отнасят до премахването на политическата цензура в тази социална мрежа и ни препращат към скандала с Тръмп и неговите поддръжници, които са забранени в нея.

1. За да може Twitter да спечели общественото доверие, той трябва да бъде политически неутрален, "което всъщност е еднакво неприятно както за крайно десните, така и за крайно левите".

2. "Под "свобода на словото" разбирам просто това, което е в съответствие със закона.

Аз съм против цензурата, която излиза далеч извън рамките на закона. Ако хората искат по-малко свобода на словото, те ще поискат от правителството да приеме съответното законодателство. Така че излизането извън рамките на закона е против волята на народа."

3. Социалната мрежа на поддръжниците на Тръмп Truth Social вече изпреварва Twitter по брой нови изтегляния. Според Мъск това се случва, защото Twitter "цензурира свободата на словото".

4. След закупуването на Twitter от Мъск се наблюдава "крайна реакция на антитяло от страна на онези, които се страхуват от свободата на словото".

5. Twitter трябва да разполага с криптиране, като например това на Signal, така че никой да не може да шпионира съобщенията ви или да ги хаква (става дума за вътрешна кореспонденция между потребителите на социалната мрежа).

6. "Нека направим Twitter възможно най-забавен!"

7. "След това ще си купя Кока-Кола, за да върна кокаина в нея."