0

И нфлуенсърка от Турция си е направила фотосесия в музея на секса в Амстердам и е арестувана след завръщането си у дома, пише сайтът ladbible.com. Турските власти смятат, че поведението на момичето било неподходящо и злепоставя страната.
Мерв Таскън, която има 572 000 последователи в Instagram, заминава за Амстердам, за да отпразнува 22-ия си рожден ден. По време на престоя си в града тя посещава музея на секса, където се снима с експонатите и публикува снимките в социалните мрежи.
Три месеца по-късно Мерв е арестуван в Турция. Според местните закони хората, които публикуват неприлични материали, могат да бъдат осъдени на до три години затвор. В резултат на това Таскън е осъдена на шест месеца затвор.


Заради доброто ѝ поведение обаче присъдата е намалена на пет месеца, след което е освободена предсрочно. Момичето изтрива провокативните снимки от Instagram, въпреки че самият музей изразява подкрепа за нея.
"Нашият музей е за хора, които искат да научат повече за историята на секса. Възхищаваме ви се, че изразявате себе си и публикувате такива снимки", обръща се към Мерв директорът на музея Моник ван Марл.