0

Н овата Мис Свят е от Полша и се казва Каролина Биелавска. Тя получи короната на конкурса в Пуерто Рико, като победи над 90 други претендентки за титлата. Новата кралица на красотата беше коронясана след поредица от закъснения в конкурса заради COVID пандемията. След нея се наредиха участничките от САЩ и от Кот Дивоар. По време на церемонията имаше и изпълнения в знак на солидарност с Украйна. 

През сълзи Каролина споделя: "Когато чух името си, бях шокирана, все още не мога да повярвам. За мен е чест да нося короната на "Мис Свят" и нямам търпение да се захвана за работа. Ще помня тази невероятна случка в Пуерто Рико до края на живота си".

Новата Мис Свят е социално ангажирана като се включва в доброволческа дейност.  Проектът на Каролина "Красота с цел" (Beauty with a Purpose) осигурява постоянна помощ на бездомни хора в криза и повишава осведомеността за този проблем, като се бори срещу социалното изключване. Благодарение на проекта всяка неделя се осигурява топла храна, хранителни пакети, напитки, дрехи, маски, както и правни съвети и професионална медицинска помощ за почти 300 нуждаещи се хора в Лодз. Много от тези хора нямаха достъп да се регистрират за ваксина срещу COVID-19. Проектът й е успял да получи правителствено разрешение над 400 души да получат ваксинацията си. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss World (@missworld)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miss World (@missworld)