0

К анадското правителство наложи санкции на 29 физически и 15 юридически лица от Русия. Това се посочва в изявление на канадския външен министър Мелани Жоли.

"Днес министърът на външните работи Мелани Жоли обяви допълнителни санкции по време на срещата на външните министри на Г-20 в Бали във връзка с незаконното и неоправдано нахлуване на Русия в Украйна", се казва в документа, публикуван от пресслужбата на канадското дипломатическо ведомство, цитиран от ТАСС.

По-специално в списъка са включени патриархът на Москва и цяла Русия Кирил, министърът на цифровото развитие, комуникациите и средствата за масова информация Максут Шадаев, генералният директор на ТАСС Сергей Михайлов, агенция ТАСС, телевизиите "Първи канал", "Ар Ти", "Спутник", информационна агенция "Регнум", телевизионните канали "Россия-1" и "Россия-24" и медийния холдинг "Нешънъл медиа груп", както и редица други медии.

Освен това Канада наложи забрана за внос на злато от Русия и на редица златни продукти, посочва агенцията.

"Само сатанистите могат да налагат ограничения на патриарха", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в канала "Телеграм",  коментирайки санкциите, наложени от Канада на патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил.

"Колективният Запад не търси допирни точки с Русия, а уверено саботира навсякъде, където може", пък каза митрополит Леонид Клински, екзарх на Африка, в коментар за санкциите, наложени от Канада срещу патриарх Кирил.