0

К лиенти на ресторантите за пържено пиле KFC в Австралия са готови за протести, след като високите цени на салатата Айсберг принудиха веригата да ползва микс от марули и зеле в бургерите и другите продукти. Клиентите се оплакват, че резултатът е плачевен, пише АФП.

Местната цена на салатата Айсберг, традиционно ползвана от ресторантите, се е повишила с цели 300% през последните месеци, а това принуди веригата за бързо хранене да промени рецептата на сандвичите.

„В момента изпитваме недостиг на салати. Използваме смес от маруля и зеле за всички продукти, съдържащи маруля. Заповедта важи до второ нареждане“, съобщиха от компанията.

Според компанията масовите наводнения в източната част на страната са виновни за недостига, но експертът по веригата за доставки Флавио Макао от университета Едит Коуън твърди, че инвазията на Русия в Украйна също е фактор, който повишава цените на дизела и торовете.

В Сидни или Мелбърн една глава салата Айсберг, която доскоро се продаваше за около 2 долара, сега струва близо 8 долара, информира БНР.