0

К окаинът здравата се е загнездил в британския парламент – за пореден път следи от наркотика са открити в помещения, до които имат достъп само притежаващи служебни пропуски. При проверката на 12 произволни места в комплекса от сгради в 11 от тях са намерени следи от кокаин, включително в тоалетните близо до кабинета на премиера Борис Джонсън.

Камарата на общините ще подложи проблема на обсъждане, както и начините за решаването му. Смята се, че има голяма вероятност Уестминстърският дворец, където заседава парламентът, да бъде по-често посещаван от проверяващи, които имат навика да си водят специално обучени за целта кучета търсачи на наркотици.

 

 

Както е известно, проблемът не е от вчера – подобни съобщения вече са се появявали в британската преса. Твърди се, че поне един сътрудник на парламента в Лондон е бил уволнен през последната година, след като е било разкрито, че употребява кокаин.

Преди време Борис Джонсън призна, че веднъж е кихнал и случайно смръкнал от белия прах, а докато бил млад също пробвал една линия еднократно.

Преди две години сп. Vice разкри, че в около 50% от правителствените сгради и заведения, посещавани от парламентаристи, в британската столица са открити следи от кокаин.

Тестът, който се провежда, е прост – бледорозова кърпа се поставя на заподозряното място и ако там има следи от кокаин, тя се оцветява в синьо.