0

Т руповете на много руснаци ще останат на нашата земя. Това обяви в ефира на NOVA Максим Жорин, един от командирите на батальона "Азов".

По думите му през 2014 г. има само един отряд "Азов" - който сега е в Мариупол. "Тогава аз бях негов командир. Днес аз командвам "Азов" в Киев, появил се след началото на инвазията. Можем да кажем, че Киев и областта са изцяло изчистени от вражески войски, но остава рисковете, вчера удари ракета. Руснаците периодично ще продължат да стрелят с ракети по столицата", убеден е той.

Според него отговорът е унищожение при всяка възможност.  "Взех участие в първия бой за освобождаването на Буча, бях свидетел на всички зверства. Ще привлечем към отговорност всички виновни. За съжаление престъпленията в Мариупол и Буча могат да се умножат стотици пъти", обясни Жорин. И допълни, че на руснаците им се иска да контролират напълно Мариупол.

"Градът е историческият позор на руската федерация. При пълно обкръжение на града и десетки пъти преимущество, те не могат да направят нищо срещу силата на украинските герои. Веднъж на два часа удря артилерия, постоянно падат бомби. Прехвърляме нашите войски на изток, за да браним Мариупол. Те са терористи, които дойдоха на нашата земя и убиват нашето мирно население. Труповете на много руснаци ще останат на нашата земя", посочи той. И увери, че крайцерът "Москва" е взривен от украински ракети.