0

П ринц Чарлз пристигна в Румъния, за да покаже подкрепата си за украинските бежанци и да види със собствените си очи оказваната помощ, съобщава ВВС.

КРАЛСКО ПОСЕЩЕНИЕ: Принц Чарлз в Румъния, за да подкрепи украинските бежанците
а а а
10

Това е първото посещение на член на кралското семейство в региона от началото на руската инвазия в Украйна. Последните данни показват, че близо милион украинци вече са преминали границата с Румъния.

Британският престолонаследник посети конгресен център в близост до Букурещ, в който са настанени стотици бежанци от войната в Украйна. Центърът е използван за разпределителна точка и за храна, дрехи и юридическа помощ за бежанците.

Принц Чарлз откровено атакува "бруталната агресия", случваща се в Украйна. Пътувайки до Букурещ, който е на около 240 км от границата с Украйна, Чарлз се превърна и първия достигнал най-близко до конфликта представител на кралското семейство.

При посещението си в Румъния принц той изрази най-искрената си подкрепа и поддръжка на бежанците и припомни, че Великобритания също има голям принос в подпомагането на бягащите от войната.

Повече от шест милиона души са напуснали Украйна за трите месеца на войната. Само през последната седмица се смята, че още 40 000 души са пристигнали Румъния.