0

З еленски говори много неща. Зависи какво пие или пуши, той говори много. Това каза в интервщ за India Today руският външен министър Сергей Лавров относно украинския президент Володимир Зеленски.

„Много журналисти се вторачват в изказванията му. Това е президентът на Украйна, но ние не знаем какво употребява, какво пие, какво пуши“, заяви Лавров. Само преди няколко дни Зеленски пусна видео от офиса си, което предизвика лавина от коментари дали не е употребил наркотици или алкохол.

Започва следващият етап от специална военна операция в Украйна. Тя е насочена, както вече беше обявено от самото начало, към пълното освобождаване на републиките Донецк и Луганск", обясни Лавров. На въпрос за потъването на крайцера "Москва", външният министър отговори: "Това е работа на Министерството на отбраната. Обясниха какво се е случило. Не мога да добавя нищо към това".

Според министъра, не се разглежда възможността Русия да използва ядрено оръжие по време на специалната операция. „Русия не обмисля такова нещо. Трук се използват само конвенционални оръжия“. Той припомни също, че след преговори с украинската страна в Истанбул Русия, като жест на добра воля, е изтеглила войските си от Киев, „но това не беше оценено правилно”.