Л ошо време тресе почти цяла Европа. Двама души загинаха, след като малък плавателен съд се е обърнал в пристанището на Андирио в Централна Гърция, на северния бряг на Коринтския залив, съобщава "Катимерини".

Лошо време тресе почти цяла Европа. Двама души загинаха, след като малък плавателен съд се е обърнал в пристанището на Андирио в Централна Гърция, на северния бряг на Коринтския залив, съобщава "Катимерини".

Големи проблеми предизвиква вълната от лошо време, обхванала област Атика. Затворена е магистралата Атина - Коринт и в двете посоки поради събиране на вода и наносни материали. Очаква се движението в посока Атина да бъде възстановено скоро. Съобщава се и за други затворени пътища.

Имаше временни нарушения и в разписанието на крайградската железница на Атина. Временно са затворени училищата и детските градини в цялата област.

Спряно е движението на корабите на подводни криле в Аргосароническия залив, като се разрешава движението само на конвенционални плавателни съдове.

Не се движат фериботите от пристанището Рафина за Мармари и Цикладските острови поради силните ветрове, които достигат до 8-а степен по скалата на Бофорт. Не се движат и корабите по линиите Лаврио - Дзия и Агиа Марина - Неа Стира.

За наводнения се съобщава и в Катерини, Северна Гърция.

Междувременно бе съобщено, че дете е загинало при инцидент на коледния базар в Люксембург. То е било ударено от леден блок при срутването на ледена скулптура, съобщи в комюнике полицията.
По информация на очевидци на местопроизшествието бързо е пристигнала линейка. Медиците са опитали да реанимират детето, но то издъхнало в линейката.

Стана ясно и че четирима души са били намерени мъртви при наводнения в югоизточната част на Франция, нанесли големи щети в региона. Един човек е загинал край град Льо Мюи, между Ница и Марсилия, след като е паднал от спасителна лодка, съобщи в комюнике префектурата на департамента Вар.
Друго тяло е намерено в кола в Кабас и двама души са намерени мъртви в Танрон, намиращи се в същата префектура.
Мъж на 77 години е в неизвестност.
Няколко реки излязоха от коритата си в Югоизточна Франция. Те наводниха къщи и отнесоха коли.
Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер посети Вар, за да се срещне с пострадалите.
Същевременно бе съобщено и че заради проливни дъждове е рухнал 30-метров участък от естакада на магистрала А6 близо до наводнения крайбрежен италиански град Савона.
Според губернатора на Лигурия Джовани Тоти причината е свлачище, задействало се от проливните дъждове. В Торино бе отменен маратон.