0

Е ксперт и дегустатор на уиски е изпаднал в ужас, че може да се разболее от COVID-19 и да престане да усеща вкуса и аромата на питието. Именно по тази причина той от две години седи затворен в дома си.

31-годишният Блеър Боуман решил да се изолира още преди официалното въвеждане на карантината и през февруари 2020 г., заедно с партньора си, се e заключил вкъщи. След като ограниченията бяха премахнати на държавно ниво, шотландецът решил да продължи личната карантина и все още излиза от къщата си, освен може би за кратка разходка и пазаруване.

Боуман обяснява, че решението му е мотивирано от страх да не загуби обонянието си и да не вкуси повече уиски и кафе. Преди избухването на пандемията той пътувал по целия свят, включително в Малайзия, Гърция, Норвегия и Турция, и посещавал бизнес вечери и обеди като ценител и продавач на уиски. За успешна търговия човек трябва да опита напитката, за да разбере нейните разновидности.

„Няма смисъл дори да пиете уиски, след като сте загубили обонянието си, защото познати ми казват, че не могат да помиришат и усетят вкуса му“, ​​обяснява той.

Боуман призна, че се наслаждава на новия си начин на живот и може да продължи да работи от вкъщи.