0

У никален случай на временна амнезия се е случил в Германия. Преди 6 години Даниел Шмит катастрофирал с колата и получил сериозна травма на главата. Увреждането на мозъка кара германеца напълно да забравя всичко, което му се е случило на всеки шест часа.

„В деня на катастрофата трябваше да посетя сестра си. Имаше задръстване и аз бях последният, който се включи в движението. Тогава отзад се появи кола с младо семейство вътре, а шофьорът й се блъсна в мен със скорост над 120 километра в час. По-късно ме откараха с хеликоптер в болницата, където казаха, че съм получил тежка травма на главата.", разказва хер Шмит.

Даниел е имал късмет, че е успял да оцелее при инцидента, който според лекарите е трябвало да бъде фатален. Но в деня на инцидента той загубил нещо много важно – спомените си. Дори след като се възстановил напълно от контузията, му било трудно да се върне към предишния си живот, защото няма никакъв спомен за него.

С течение на времето старите спомени на човека започнали да се връщат, но се появил друг проблем: той започнал постоянно да забравя събитията, които му се случват през деня. Така че сега Даниел записва абсолютно всичко, което може да му бъде полезно за шест часа, когато краткосрочната му памет се нулира.

Освен това, след инцидента той се разделил с приятелката си Катерина, с която имат син. Сега се виждат, но не планират да бъдат отново заедно.

Мъжът се надява, че някой ден способността му да пази краткосрочни спомени ще се върне, но лекарите му не са толкова оптимисти и засега не му дават никакви положителни прогнози.