0

Р азследване на журналиста Йенс Гидеон от германския телевизионен канал ARD хвърли светлина върху ски инцидента преди 10 години (29 декември 2013 г.), при който Михаел Шумахер падна в снега в Мерибел, Савоя. 

Гидеон разговаря с един от ски учителите, който работи в Мерибел от години. Той е след първите, които се втурват на мястото на инцидента. Според журналиста този ден са допуснати две големи грешки. 

Няма достатъчно сняг 

Първата грешка е направена от бившия пилот от Формула 1 , който не е много внимателен при карането на ски извън пистите в ден, в който има много малко сняг: „Не се ходи там в такъв ден. Беше ясно, че нямаше достатъчно сняг за каране на ски“,  признава ски инструкторът пред немския журналист.

Спасителите подценяват състоянието на пилота 

Втората грешка са направили първите спасители, пристигнали на мястото, които не са осъзнали сериозността на състоянието, в което се е намирал Шумахер, подведени от факта, че седемкратният световен шампион във Формула 1 изглеждал в съзнание. Това довело до решението бившият пилот на Ferrari да бъде транспортиран с хеликоптер до болницата в малкото градче Мутие, където обаче той така и не пристигнал, тъй като поради влошаване на състоянието му по време на пътуването, е пренасочен към болница в Гренобъл, където е опериран. Тези загубени минути по-късно ще се окажат решаващи.

Шуми е още тук

Преди две години съпругата на Шумахер - Корина , заяви, че съпругът й „е различен, но още е тук”. “Никога не съм обвинявала Бог за случилото се. Беше просто лош късмет, можеше да се случи на всеки – каза съпругата на седемкратния шампион във Формула 1 – “Разбира се, че ми липсва всеки ден. Но не съм единствената, на когото липсва. Децата, семейството, баща му, всички около него. Михаел  липсва на всички. Но Михаел е там. Различен е, но го има. И това ни дава сила, мисля".