0

П ри сблъсък между два влака в северната турска провинция Самсун в петък са ранени най-малко 26 души, един от които тежко.

При инцидента, станал в квартал Каник на Самсун в ранните сутрешни часове, два влака, принадлежащи на Samsun Light Rail System (SAMULAŞ), са се ударили един в друг в близост до спирка Piazza, както съобщи Анадолската агенция.

След като са били уведомени за инцидента, на мястото на произшествието са били изпратени голям брой служители на Службата за управление при бедствия и аварии (AFAD), пожарникари и медицински екипи.

Медицинските екипи са прехвърлили ранените в близките болници в града с линейки.

След инцидента губернаторът на Самсун Зюлкиф Дагли и кметът на столицата Мустафа Демир проведоха разследване на място, като пожелаха на ранените граждани бързо възстановяване.

В разговор с журналисти Дагли потвърди, че произшествието е станало в 9:40 ч. (6:40 ч. по Гринуич), като единият влак се е блъснал в задната част на неизправен влак, който се е движел в посока към Текакьой.

"За съжаление ситуацията изглежда малко сложна. Имаме 26 ранени, повечето от които са леко ранени и получават амбулаторно лечение. Преживяхме нещастен случай, това е съдбоносно събитие. Смятаме, че става въпрос за техническа неизправност", отбеляза Дагли, информира Дарик.