0

Ж ена в Китай получила изненадващо висока сметка от ресторант на стойност 430 000 юана (приблизително 60 300 щатски долара). Тя по невнимание споделила QR кода за поръчка онлайн, което накарало много хора да се възползват и да си поръчат храна.

Китайката без да се усети публикувала кода за поръчка на страницата си в WeChat. Целта й била да снима и да покаже храната, която са си поръчали с нейния приятел, разказва South China Morning Post.

Въпреки, че публикацията е била видима само за нейните последователи, много хора са сканирали кода и са направили поръчки, което по-късно е довело до сметка от 60 300 долара за 1850 порции прясна патешка кръв, 2580 порции калмари и 9990 порции паста от скариди.

Дори след като като Ли Уанг премахнала публикацията, хората продължили да правят поръчки на нейната сметка, предаде Dariknews Тя смята, че някой е запазил снимката и е продължил да прави поръчки, използвайки кода. За щастие от ресторанта са проявили разбиране и в крайна сметка решили да не си търсят парите от блогърката.

Уанг гледа на случилото се като ценен урок и призова да бъдат много внимателни и предпазливи, когато споделят снимки на храна или друга лична информация, която може да засегне финансите им.