0

Н овозеландски рибар беше спасен в това, което полицията описа като "абсолютно чудо", след като прекара почти 24 часа в океана, преди да използва отражението на слънцето от часовника си, за да привлече вниманието.

На един етап от изпитанието му акула доплува близо до рибаря, за да „подуши“, каза полицейският сержант Уил Хамилтън.

Мъжът бил на самостоятелен риболов, когато паднал зад борда край полуостров Коромандел на източното крайбрежие на Северния остров на Нова Зеландия във вторник. Той бе отвлечен от течения и не могъл да се върне в лодката си, каза Хамилтън. „Той издържал студена нощ в океана, твърде изтощен, за да продължи да плува. По време на престоя му във водата дори акула дошла да подуши, преди да си тръгне“, каза той. В сряда следобед трима мъже, които ловяха риба в района, забелязват необичайно отражение във водата.

„Те решиха да проучат и откриха колега рибар, който отчаяно се опитваше да привлече вниманието им, използвайки отражението на слънцето върху часовника си“, каза Хамилтън, цитиран от БГНЕС. „Абсолютно чудо е, че рибарят е все още жив след изпитанието. „Без бързите действия на тримата господа, които го извадиха в четвъртък, това със сигурност щеше да има трагичен изход“, добави той.