0

С евернокорейският лидер Ким Чен-ун изпраща севернокорейски дезертьори в „ядрени електроцентрали, за да умрат от радиацията“ като наказание.

Неназован мъж, който е успял да избяга от затворената страна, разказа, че Ким не може да накара експерти да работят в и около електроцентралите на Северна Корея, тъй като са изключително опасни и по тази причина е рещил да накаже провинилите се като ги праща там за назидание.

„Нивата на радиация на тези места са толкова вредни, че никой не иска да ходи там. Така че властите изпращат затворници там, за да умрат“, каза на южнокорейските власти бившият жител на Пхенян, която е успял да избяга през 2019 г. А що се отнася до онези, които не са затворници, насърчавани да отидат в обектите, той добави, че „всички, които служат там, умират в рамките на няколко години“.

През ноември миналата година беше съобщено, че е открита тайна следа, свързваща най-големия концентрационен лагер в Северна Корея с полигон за ядрени тестове. Смяташе се, че Ким е унищожил мястото през 2018 г. като опит да изчисти имиджа си пред Запада. Най-големият концентрационен лагер в страната е само на няколко километра от полигона и там сам държани около 20 000 затворници в брутални условия.