0

С едем деца на възраст до 6 години бяха арестувани като закоравели престъпници и отведени в полицейско управление. 

Акцията се провела следобеда на 8 ноември на улица „Войковская“ в руската столица Москва. Полицията нахлула по жалба на 54-годишна жителка на къщата, в която се помещавала детската градина. Жената е разгневена, че забавачката е отворена без консултации с живущите в кооперацията. Сега тя е удовлетворена, тъй като детското заведение е затворено, а децата се намират зад решетките. 

Родителите на децата подготвят колективна жалба до Следствения комитет и прокуратурата. “На 8 ноември, когато излязохме от РПУ-то, не ни бяха представени никакви документи за проверката или нарушенията. Нещо повече, деца, които нямат дори шест години, бяха качени в коли, които не са оборудвани за малки деца, в които се превозват престъпници, и отведени, гневят се майки, бащи, дядовци и баба. 

Полицейските служители са конвоирали децата по опасен за тях начин, без бебешки столчета. Най-малкото дете е на 1 година и 8 месеца. Ами ако се случи инцидент?, питат възмутени близки на малчуганите. 

“Силите за сигурност поеха голям риск и действаха незаконно. Децата бяха държани в ареста три часа без храна и вода”, разказват още потресените родители.