0

А мериканските и канадските власти провеждат мащабна операция спасителна операция в Атлантическия океан, след като туристическа подводница изчезна по време на спускане към останките на „Титаник”.

Контактът с батискафа е загубен около час и 45 минути след потапянето му. На борда на апарата се намират петима души, като разполагат с кислород за още не повече от 70 часа. От компанията собственик съобщиха, че мини подводницата е изчезнала край бреговете на Югоизточна Канада.

МИСТЕРИЯ В ОКЕАНА! Изчезна подводница, превозваща туристи към "Титаник"

Билетите за приключението струват 250 хиляди долара и включват осемдневно пътуване и  спускане до останките на „Титаник” на дълбочина от 3800 м.

„Местоположението на това издирване е приблизително на 900 мили източно от Кейп Код на дълбочина от около 3963 метра. Това е отдалечен район и е предизвикателство да се извършва търсене там, но ние използваме всички налични средства, за да сме сигурни, че можем да локализираме кораба и да спасим хората на борда. От оператора на апарата разбрахме, че той е проектиран с 96-часов запас от кислород, ако на борда възникне извънредна ситуация. Използваме това време, по най-добрия начин, за да намерим плавателния съд”, коментира Джон Могър, адмирал от Бреговата охрана на САЩ.