1

Р уският философ Александър Дугин разказа за последния разговор, който е имал с дъщеря си Дария, която загина при бомбен атентат. Москва обвинява украинските служби за убийството й.

По време на опелото на Дугина, баща й разкри какво са си говорили преди нейната смърт. „Татко, чувствам се като воин. Чувствам се като герой. Не искам друга съдба. Искам да бъда с моя народ, с моята страна, искам да бъда на страната на силите на светлината“, каза Дугин.

БТА

Според него смисълът на живота на Дария е силата и руският народ, а думата "Русия" е почти първата от тези, които тя произнася в детството. „Тя живееше в името на победата и умря в името на победата. Нашата руска победа“, каза бащата на журналистката. Той призова всички, засегнати от трагичната й смърт, да продължат делото на Дария: да защитават православната вяра и да обичат руския народ.

Дугин, който е спряган за близък до Путин, добави, че най-голямата цена може да бъде оправдана само с най-високото постижение – победата.

Дария Дугина загина на 20 август. Взривно, след като колата, която управляваше беше взривена. 29-годишната журналистка и философ е починала мигновено. Властите в Русия обвиниха Украйна и в частност Наталия Вовк, която, заедно с дъщеря си, е избягала в Естония след атентата. Киев отрича да има участие в убийството на Дугина.