0

М илиардерът Илон Мъск, който наскоро отново стана най-богатият човек на планетата, е една от най-ексцентричните знаменитости.

Една от многото му странности е да прави доста интересни прогнози за бъдещето на света. Ето кои са някои от най-невероятните проекти, с които Мъск смята да промени света:

Колонизирането на Марс

Една от фикс идеите на Мъск да колонизира Марс. И милиардерът зарази много от последователите си с нея. Първоначално Мъск каза, че първите кораби ще долетят до червената планета в наше време. През 2017 г. американецът обеща след 4 години да разработи първия космически кораб за междупланетни полети, а от 2023 г. да започне редовни полети до Марс. Космическият кораб, който бизнесменът планираше да изпрати на червената планета трябваше да побере 100 души, плюс огромно количество товари. В крайна сметка мечтата на Мъск все още не се е осъществила.

Метро с 1000 км/ч

Друга обсебваща фантазия на Мъск беше проектът Hyperloop или метро във вакуумни тунели. Милиардерът предложи пускането на влакове върху въздушна или магнитна възглавница в тръбата, които на теория могат да достигнат скорост от хиляда километра в час!

Първоначално Мъск искаше да построи тази „тръба“ между Сан Франциско и Лос Анджелис и беше предложено да преодолее разстоянието от 558 километра между градовете само за половин час

По стъпките на терминатора

Мъск също работи много усилено върху изкуствения интелект, въпреки че го смята за една от основните заплахи за човечеството. Веднъж Илон предсказа началото на Третата световна война поради конкуренцията на различни системи с изкуствен интелект.

Един от любимите проекти на ексцентричния милиардер е създаването на хуманоидни роботи "Оптимус". Те ще бъдат предназначени преди всичко за помощ в дома и грижи за възрастни хора. Освен това, както уверява Илон, поради тежката демографска ситуация по света младите хора скоро ще станат много по-малко от пенсионерите. „Сигурен съм, че някой ден на земята ще има повече хуманоидни роботи, отколкото самите хора“, казва Мъск.