0

Ш офьори на камиони, подкрепящи Доналд Тръмп, oбявиха че ще блокират вноса на стоки в Ню Йорк заради присъдата на кандидата за президент. Тръмп е осъден да плати 355 милиона долара за гражданска измама.

Отказът им да доставят до Голямата ябълка може да парализира Ню Йорк - тъй като все повече шофьори обещават да се присъединят към бойкота. „Това може да затвори Ню Йорк“, каза Дженифър Ернандес, шофьор на камион, който се присъедини към протеста срещу решението на съдията от Върховния съд на Манхатън.

„Не се опитвам да нараня хората в Ню Йорк, не това се опитвам да направя. Но ако Ню Йорк загуби само 10% от камионите, които влизат там, цените им ще скочат рязко на всичко – от мляко до яйца, до всякакъв вид стоки, от които потребителят се нуждае.“, настоя Ернандес пред NewsNation.

Проучване сочи, че 95% от шофьорите на камиони подкрепят бившия президент. Според тираджиите, техният бойкот ще бъде подкрепен от шефовете им, тъй като товарът за Ню Йорк просто ще бъде пренасочен другаде и по този начин няма да има финансови загуби.