0

П апа Франциск отправи предупреждение към свещениците и монахините за опасностите, които крие гледането на порнография онлайн. Това "отслабва свещеническото сърце", изтъква той, цитиран от Би Би Си.

Коментара си 86-годишният глава на Римокатолическата църква направи в отговор на въпрос по време на сесия във Ватикана как най-добре да се използват цифровите и социалните медии.

Порнографията, каза той, е "порок, който имат толкова много хора... дори свещеници и монахини". "Дяволът влиза оттам", каза папата на свещениците и семинаристите.

Що се отнася до това как те да се ориентират в социалните медии и дигиталния свят, папата каза, че те трябва да се използват, но им каза да не губят прекалено много време за това. "Чистото сърце, онова, което Исус приема всеки ден, не може да приеме тази порнографска информация", каза той. Той посъветва групата да "изтрие това от телефона си, за да нямате изкушение в ръцете си". Църковното учение разглежда порнографията като престъпление срещу целомъдрието, допълва британската медия.