0

Т елевизионните фенове останаха озадачени от странния европейски телевизионен сериал, в който „ Ангела Меркел“ разкрива престъпления, след като се е пенсионирала от политиката.

Мис Меркел, германски сериал, продуциран от RTL, който дебютира миналата година, проследява драматизирана версия на бившия германски канцлер, който живее в пенсия в Укермарк, преди да се отегчи и решава да насочи вниманието си към разрешаването на мистерии.

Катарина Талбах играе бившия канцлер, управлявал Германия от 2005 г. до 2021 г., докато нейният герой решава да промени кариерата си - за голямо отвращение на загрижения й съпруг Йоахим и бодигарда Майк.

След като трейлъра на сериала беше публикуван в X (бивш Twitter ), зрителите изразиха своето недоумение относно шоуто и предпоставката му - като същевременно се надяваха на драми, базирани на други високопоставени политици. Поредицата е базирана на едноименна поредица от книги, написана от Дейвид Сафие. В книгите „Ангела Меркел“ е въоръжена със своя помощник, нейния мопс, който носи невероятното име Путин.