0

Р уският президент Владимир Путин е пътувал до Монголия, за да се консултира с шамани относно „отприщването на ядрена война“, твърдят руски източници.

Според основателя на забранения в Русия телевизионен канал "Дождь" Михаил Зигар, Путин държи на "езическите традиции" и винаги е имал „специално отношение към мистицизма“.

По време на последното си посещение си в Монголия в началото на септември тази година Путин е поискал разрешение от духовете в страната за използването на ядрени оръжия.

Пишейки в германския новинарски уебсайт Der Spiegel, Зигат каза: „Монголия и Тува се смятат за дом на най-могъщите шамани в света. Владимир Путин отдавна е известен със специалното си отношение към мистиката. И очевидно съчетава интереса си към православната мистика с езическите традиции”.

Монголия е член на Международния наказателен съд, организация, която миналата година издаде заповед за арест на руския лидер. Властите в страната обаче не се подчиниха и отказаха да арестуват държавния глава.

Това не е първият път, когато Путин се допитва до духове относно бъдещето на света. Твърди се, той се е консултирал с мистици преди началото на войната в Украйна. Миналата година руските държавни медии съобщиха, че „върховният шаман“ на Русия Кара-оол Допчун-оол е помолил „слънцето, луната и звездите“ да се грижат за войските на Кремъл в Украйна, всичко по молба на Путин.