0

С енатор Тед Крус от Тексас призова републиканците да се съсредоточат върху президента Джо Байдън, а не върху неговия син Хънтър, като сравни държавния глава на САЩ с Кръстника от романа на Марио Пузо.

В последния епизод на своя подкаст, „Присъда с Тед Круз“ републиканецът заяви, че неговата партия трябва да насочи вниманието си към президента Байдън в своите разследвания, а не да се фокусира върху Хънтър Байдън.

„Фокусът трябва да падне върху Джо Байдън, тук не става въпрос за Хънтър Байдън, както и ако тръгнете след мафията и хванете някой нисш насилник, или ако тръгнете след наркокартел и хванете някои муле, което поглъщаше балони, пълни с хероин", каза Круз.

„Не става въпрос за бедняка, който е хванат. Става дума за шефа“, продължи сенаторът.

„Става въпрос за големия човек. Става дума за Кръстника, Джо Байдън е Кръстникът. Той е този, който в крайна сметка печели от тази корупция“, каза Круз. „Той е този, който злоупотребява с власт, за да подпомогне престъпната дейност на членовете на семейството си“, гневен е Круз.

Коментарът на Круз идва на фона на поемането на контрола над Камарата на представителите от републиканците през януари. Републиканската партия вече обеща да започне няколко разследвания, включително и на Байдън.

Администрацията на Джо Байън защити президента, като заяви, че републиканците правят опит да лансират „отдавна развенчани теории на конспирацията“.