0

В двора на автокъща за каравани и кемпери бе издигнато огромно американско знаме, виждащо се от километри. Властите в Калифорния обаче наредиха на собствениците да го свалят.

В САЩ има около 250 места, където се веят безпроблемно национални флагове с подобни размери. Автокъща Camping World е добре позната на местните жители на град Стоктън с високо извисяващото се знаме, но щатските власти издадоха заповед за премахване на съоръжението поради съображения за сигурност и липса на разрешително, съобщава New York Post.

От градската администрация съобщиха, че проблемът не е в знамето, а в обществената безопасност. По-конкретно те се притесняват за основата на пилона и близостта му до съседните имоти и магистрала, в случай че падне.

Автокъщата първоначално е свалила влага, но в понеделник шефът й Маркус Лемонис разпореди знамето да бъде вдигнато. Дилърството е подало молба за разрешително, която се разглежда от управата на окръга.

Лемонис каза, че ако това беше фирмено знаме на стълба, а не американското, той би помислил да го остави свалено, докато не бъде одобрено. Но флагът остава високо вдигнат, каза той, независимо какво казва окръгът.

„Това символизира какво изпитваме към тази страна. Имаме много ветерани, които работят за нас и много ветерани, които пазаруват от нас“, каза Лемонис.

Той каза, че е горд да развява знамето, въпреки че не е американец. Лемонис е имигрант, родом от Ливан, но от дълги години е в бизнеса с каравани и кемпери и има американско гражданство.