0

Д жо Байдън е бил на практика между живота и смъртта в деня, в който беше диагностициран с COVID-19 и се самоизолира в дома си в Делауър. Това разказа кореспондентът на Dialy Mail Емили Гудуин, която е летяла с президента в Air Force One в този съдбоносен ден.

СЪТРЕСЕНИЕ ПРИ ДЕМОКРАТИТЕ: Обама не вярва, че Камала Харис може да победи Тръмп!

Ето какво разказва тя: „Моите колеги от пресцентъра на Белия дом и аз получихме съобщение че президентът Байдън е бил диагностициран с COVID 30 минути преди светът да узнае. Присъединихме към него в лудо пътуване от Лас Вегас към Делауеър“.

Гудуин разказа как Байдън е трябвало да бъде сниман по време на напускането на хотела си в Лас Вегас, но внезапно Сикерт сървис са променили мнението си и са прикрили напускането му, което станало през авариен изход. „Когато най-накрая се появи видът му беше шокиращ. Изглеждаше блед, слаб, изтощен и крачеше много бавно. Един от колегите ми заключи: „Той изглежда зле“.

От еипа на Байдън забранили на журналистите да разпитват или да снимат Байдън. „Точно тази липса на комуникация поражда подозрения сред репортерите - както и диви конспирации за здравето на президента“, добавя Гудуин.

Малко по-късно Карин Жан-Пиер съобщи за внезапното заболяване на Байдън. И докато репортерите четяха сухото писмо, американският президент отново беше тихо качен в кортеж, който потегли в неизвестна посока със сирена и мигащи светлини. Миг по-късно стана ясно: президентът е спешно е откаран на летището. Репортери от Pool настигнаха Байдън, докато той, заобиколен от шестима охранители, изпълзя от колата и се придвижи към самолета. Американският президент трудно се изкачи по стълбата, добавя Гудуин.

В самолета ситуацията била още по-ужасна: „Летяхме толкова бързо, че самолетът се тресеше. Когато беше сервирана вечерята, масите ни вибрираха. Чаши с вода се търкаляха напред-назад по тях, а ръчният багаж под седалките продължаваше да се блъска в краката им. Усетих скоростта на полета и ми прилоша“, пише Гудуин.

Според журналиста интернетът на борда е бил изключен и никой не е информирал какво е случва. Вместо 4,5 часа, полетът е бил за рекордните 3 часа и 48 минути. Докато напускаше самолета, Джо „погледна към небето, изглеждайки блед и крехък“. Едва след като охраната на американския лидер го потупа по рамото, 81-годишният политик махна слабо и се качи в джипа си. След 72 часа Байдън се оттегли от президентските избори в САЩ, докато в продължение на цели пет дни никой не знаеше какво се случва с държавния глава.

Един обикновен положителен тест за COVID-19 не би бил основа за такава тежка реакция. Само президентът Байдън и близкият му кръг знаят истината какво точно се е случило миналата седмица в Лас Вегас, обобщава Daily Mail.