0

В еригата за бързо хранене „Вкусно - и точка“ разширява продуктовата си гама в ресторантите, съобщи компанията за „Известия“.

Компанията, която замести напусналия „Макдоналдс“, също така е започнала да разработва заместители на продуктите „МакФлъри“ и „Биг Мак“. Така в началото на август в заведенията ще се появят сладолед с вкус на манго в чаша и тропически млечен шейк (и двата на 8 август), както и плодова лимонада (от 2 август).

„Говорим за пускането на сезонно меню, което ще бъде актуално до края на септември. По-рано подобен подход беше използван от „Макдоналдс“, който предлагаше на гостите газирани напитки през лятото и топли напитки през зимата“, казват от компанията.

На 8 юли веригата съобщи, че известно време няма да има пържени картофи в ресторантите на „Вкусно - и точка“. Отбелязва се, че решението е свързано с проблем от 2021 година – продукцията на сортовете картофи, използвани за пържене, е била слаба. Очаква се пържените картофи да се появят в менюто през есента.

„Вкусно - и точка“ отвори врати на 12 юни, след като „Макдоналдс“ напусна страната на 14 март, заради войната в Украйна и наложените санкции.