0

И змамница се възползва от замразената сперма на мъртвия си любовник, за да прибере част от наследството му.

Китайката Ленг, която поддържала интимни отношения с женен бизнесмен на име Уан, загинал в автомобилна катастрофа. След смъртта му използвала замразения му генетичен материал, за да зачене дете, което използвала срещу семейството му. Инвитро процедурата извършила в частна клиника за репродуктивна медицина. През декември 2021 г. тя ражда здрав син, когото кръщава Сяоуен.

През август две години по-късно меркантилната любовница завела дело срещу съпругата на покойника, като се възползвала от детето, което посочила за негов наследник. Тя предявила претенции към част от имуществото му. Ленг поискала имоти, дялове в компанията му и застрахователни обезщетения за Сяоуен като наследник на Уан. Тя обаче не могла да докаже, че оплождането се е състояло със съгласието на бизнесмена. В резултат на това съдът отхвърля иска ѝ.

Един от адвокатите на семейството на покойника заявява пред South China Morning Post (SCMP), че макар китайският Граждански кодекс от 2021 г. да предвижда, че всеки жив плод в тялото на майката има право на наследство и дарения, в него не се споменават замразените ембриони. Друг заяви, че инвитро процедурите в лицензирани клиники са законни, но трябва да бъде съгласувана с двамата родители, което в конкретния случай не е ясно.

*Източник: odditycentral.com