0

И зпълнителният директор на TikTok обяви, че ще се бори с всички легални средства, срещу забраната на приложението в Съединените щати. Вчера, долната камара на Конгреса гласува закон, който може да доведе до спирането на популярното приложение.

Законът иска от китайската компания "Байт денс", която притежава TikTok, да продаде дяловете си до шест месеца. Причината е, че според американските власти, TikTok представлява заплаха за националната сигурност.

"Байт денс" отрича основното обвинение - че са пряко свързани с комунистическата партия на Китай и събират личните данни на потребителите. Според изпълнителния директор на TikTok, забраната му ще доведе до загуби от милиарди долари за бизнеса и на 300 000 американски работни места. 

"Знаем колко важен е TikTok за всички вас. Той даде на нашите 170 милиона потребители платформа за свободно изразяване и даде възможност на повече от 7 милиона бизнеса в Съединените щати. Нашата платформа е важна за собствениците на малък бизнес, които разчитат на TikTok, за да свързват двата края. На учителите, които вдъхновяват милиони ученици да учат. И на всички, които откриват радост и забавление в TikTok. Ние няма да спрем да се борим и да се застъпваме за вас. Ние ще продължим да правим всичко възможно, включително да упражняваме нашите законни права, за да защитим тази невероятна платформа, която изградихме заедно с вас", заяви изпълнителният директор на TikTok Шоу Цзъ Чу.