0

У чебната програма в държавните детски градини в Ню Йорк вече ще включва уроци за 4-годишни за болести, предавани по полов път и полова идентичност, съобщава New York Post.

Градската програма „Да растеш и да останеш в безопасност: Образователна програма за ХИВ в Ню Йорк“ включва материали, насочени към децата от началните етапи на образование, като например книга за пениса и вулвата, според уебсайта на държавните училища в Ню Йорк. Уроците от учебната програма за деца в детската градина включват книжка с картинки , наречена „Това са моите ОЧИ, Това е моят НОС, Това е моята ВУЛВА, Това са моите Пръсти на краката.“ Книгата с картинки от 21 страници показва няколко илюстрации на различни групи деца, включително една страница, изобразяваща младо момче, което казва: „Това е моят пенис“, а друга страница, която казва „ще имаш косми навсякъде“ като възрастен.

Учебникът се задълбочава и в половата идентичност , насърчавайки идеята, че интимните части не са само за един пол: „Някои момичета носят рокли, други не, някои момчета имат пенис, но други не. За да използвате винаги вашите маниери, попитайте човека срещу себе си „Как мога да ви наричам?“.

Детайлността на уроците се увеличава, когато децата достигнат по-високи класове, добавя New York Post. Първокласниците научават, че ХИВ е „по-трудно предаван“ от COVID-19, тъй като полово предаваната болест е резултат от контакт с кръв или телесни течности на заразен човек. От третокласниците се очаква да могат да „обобщават какво е ХИВ“, а четвъртокласниците се учат, че ХИВ може да бъде хванат и чрез компрометирани игли, използвани за наркотици, татуировки или сексуална активност.