0

К осмическата компания на милиардера планира да изпрати изцяло женски екипаж в космоса през следващата година – воден от приятелката на Джеф Безос, Лорън Санчес. Космическата компания на милиардера Джеф Безос, Blue Origin, ще изпрати първия изцяло женски екипаж в космоса през следващата година. Лорън Санчес, приятелката на Безос, ще ръководи мисията в началото на 2024 г.

Самоличността на петте дами, които се присъединяват към нея, няма да бъде разкрита до наближаването на старта, който все още не е официално потвърден от компанията.

Безос, който също е основател и бивш главен изпълнителен директор на Amazon, беше на борда на първата екипажна мисия на Blue Origin в космоса на 20 юли 2021 г.

То отразява плановете на НАСА, която ще изпрати първите жени астронавти на Луната през 2025 г. като част от своята програма Artemis. Санчес каза пред WSJ, че е „супер развълнувана“ и „малко нервна“ относно полета в космоса.

„Това ще бъдат жените, които променят света и които имат въздействие и послание, което да изпратят“, каза тя. Междувременно Безос, който се разведе със съпругата си през 2019 г. след афера със Санчес – я „окуражава“ за мисията и е „развълнуван“, че тя ще се случи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Санчес е известна в САЩ като водеща на новините, но също така е лицензиран пилот на хеликоптер. Тя е основател и на Black Ops Aviation, компания с основатели жени за снимки във въздуха. Според WSJ Безос благодарени на Санчес е преодолял страха си от летене след катастрофата с хеликоптер през 2003 г.