0

И сторик, който правилно прогнозира всички президентски избори от 1984 г. насам, обяви кой според него ще бъде следващият държавен глава.

Според него „много неща трябва да се объркат“, за да стане така, че Джо Байдън да загуби от Доналд Тръмп през ноември. Алън Лихтман, професор по история в Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия, измисли система, която той нарича „13 ключа“ и дори е написал книга по въпроса. Той казва, че техниката му позволява „да предскаже резултата от гласуването единствено въз основа на исторически фактори, а не чрез използване на анкети, тактики или кампании за кандидатски предпочитания“.

Въпреки проучванията, които показват, че Байдън има проблеми на национално ниво и изостава в няколко щата, Лихтман вярва, че той все още е фаворит да запази поста си, като два от 13-те му ключа - липса на сериозно основно предизвикателство и заемане на поста - вече са в полза на Байдън.

„Това са два ключа отгоре. Това означава, че трябва да паднат още шест ключа, за да се предскаже поражението му. Много неща трябва да се объркат, за да загуби Байдън“, смята Лихтман, цитиран от Daily Mail.