0

Ф БР обвини 46-годишен главатар на полигамен култ от Аризона, затова че е взел 20 съпруги, много от които непълнолетни, като най-малката от тях е била на 9 години. Според разследването той дори направил опит да се венча за собствената си дъщеря.

Според агентите на ФБР съпругите са били трафикирани през щатските граници в ремарке, като са били принудени да използват кофа вместо тоалетна, докато самопровъзгласилият се за пророк шофирал две Бентлита, прикривайки придобивките си зад измислен бизнес с недвижими имоти.

Самуел Рапили Бейтман — както и неговите съучастници са обвинени в участие в трафик на непълнолетни с цел извършване на престъпна сексуална дейност между май 2020 г. и ноември 2021, като престъпленията са били извършени в щатите Аризона, Юта, Невада и Небраска, пише FoxNews.

Разследването разкри, че на 28 август 2022 г. Бейтман с помощта на негови поддръжници е възпрепятствал правосъдието, като е унищожил важни, уличаващи го записи, съобщиха федерални прокурори.

Бейтман се е самопровъзгласил за пророк на Фундаменталистката църква на Исус Христос и новите светци, чиито членове практикуват полигамия.

Според разследването на ФБР Бейтман е имал около 50 последователи и над 20 съпруги, много от които непълнолетни, предимно на възраст под 15 години. Клетвени декларации на свидетели разкриват, че Бейтман се е позовавал на „волята на Небесния Отец“, за да насърчава своите последователи, включително и непълнолетни деца, да участват в сексуални оргии и е разчитал на тяхното пълно подчинение, за да постигне собствените си цели. Някои от съпругите на Бейтман са жени или дъщери на негови последователи.

Мнимият пастор е обвинен ще и затова, че е опитал да вземе собствената си дъщеря за съпруга.

Разкрития, направени от свидетел, доказват, че Бейтман посетил семейния му дом в Колорадо Сити в Аризона през 2020 г. , като пристигнал с голям джип, натъпкан с жени и момичета, като представил всички като свои съпруги. Според свидетеля най-малкото момиченце е било родено през 2011 г., което означава, че по това време е детето е било на 9 годинки.

Свидетелят описва и видеоразговори, по време на които Бейтман и всички участници са били чисто голи и извършвали различни групови сексуални действия. Според него по време на ритуал, наречен „Обвързване на братята“ Бейтман, често се е сношавал със съпругите на своите последователи мъже, докато непълнолетни момичета и възрастни мъже са го наблюдавали. Според неговите показания Бейтман е притежавал две луксозни лимузини от марката „Бентли“.

На 1 ноември 2021 г. „Небесният Баща“ наредил на Бейтман да даде „най-ценното, което притежава – девствеността на момичета си“ на своите последователи. Последвал групов сексуален акт, в който според видео и аудио доказателства едно от замесените момичета било само на 12 години.

„Момичетата плачеха и казваха, че ги боли, но Бейтман заяви, че те са пожертвали своите добродетели за Господ. Бог щял да върне девствеността им“, се казва в клетвените показания на свидетеля.

Бейтман се провъзгласява за пророк през 2019 г. ,като взема идеята за култа си от Уорън Джефс, наречен от последователите си „чичо Уорън“, за който се твърди, че има 78 съпруги, включително и непълнолетни.

През 2006 г. Джефс влезе в списъка на десетте най-издирвани лица от ФБР, тъй като успя да се измъкне от властите в щата Юта, след обвинения за посегателства над непълнолетни. В момента той излежава доживотна присъда.