0

С евернокорейски деца бяха осъдени на тежък труд, след като били хванати да гледат южнокорейски сериали.

В социалните мрежи се появиха кадри, за които се твърди, че са от 2022 г. на които се виждат две момчета закопчани с белезници от униформени служители пред очите на стотици ученици на открит стадион на неизвестно място.

Младежите бяха арестувани, защото не са „осъзнали грешката си“, след като са били хванати да гледат южнокорейска телевизия, която е забранена в Севера заедно с К-pop музиката. На клипа се вижда как двете момчета, облечени в сиви униформи, стоят пред комисия от служители, докато са осъдени на 12 години тежък труд. Море от млади студенти, всички от които носят маски за лице и еднакви униформи, се виждат да наблюдават двамата младежи, докато ги закопчават с белезници и ги отвеждат.

Клипът е разпространен от BBC, а медията го е получила от SAND, който работи със севернокорейски дезертьори. Смята се, че видеото пуснато умишлено от Пхенян като предупреждение към севернокорейците какво ще им се случи, ако се опитват да гледат южнокорейски сериали или да слушат южнокорейска музика.