0

Б рутална верижна катастрофа стана на магистрала М-11 в руската новогородска област. Има загинали и ранени, като точния им брой се уточнява, съобщи областния управител Андрей Никитин. 

"На М-11 стана верижна катастрофа с участието на около 50 автомобила. Има загинали. Сега регионалните служби предоставят цялата възможна помощ. В зоната на произшествието ще бъде създаден пункт с отопление, пътниците ще бъдат снабдени с топъл чай и сандвичи. Държа ситуацията под личен контрол”, написа Никитин в Telegram.

По данни ва Министерството на здравеопазването десет души са пострадали, включително две деца, които са транспортирани към лечебни заведения в региона.

„Едно дете в тежко състояние и едно в средно тежко състояние са откарани в Окръжна детска болница, осем възрастни в средно тежко състояние са изпратени в Окръжна клинична болница“, се казва в съобщението на здравното ведомство.

Инцидентът е станал около 14:45 московско време на 526-ия километър на магистралата. По предварителни данни са загинали четирима души, сред които и бебе, родено през 2023 година. 

Прокуратурата и окръжният отдел на Следствения комитет започнаха разследване. На мястото на инцидента работят служители на Пътна полиция, Министерството на извънредните ситуации и следствена група.