0

И змамникът Матео Полити, представящ се за пластичен хирург, е забелязан носкоро в Хонконг. Години наред менте докторът успява да се измъкне от правосъдието и от ядосаните си клиенти. Никой не знае дали този път ще успее да заличи следите си или ще продължи да се представя за авторитетен лекар, Corriere del Veneto.

Шмекерът, завършил само 8 клас, успява да заблуди дори светила в медицината, че притежава умения да борави със скалпела. Във Венеция, роденият през 1980 г. Матео, е познат на карабинерите още от 2010 г., когато прави опит да се регистрира в медицинските пасиви с фалшиф сертификат. Оттогава той се представя за Матю Мод и е осъден по няколко дела.

Първият процес срещу Матео е за кражба на самоличност, тъй като се представил за Винченцо Полити – кардиолог от Модена и отворил център за естетични корекции във Верона. Схемата му е разкрита, след като е разобличен от обезобразена клиентка, благодарение на чиято жалба студиото му е затворено. Матео получава присъда от една година затвор и още няколко за фалшификации. Престоят зад решетките обаче не обезсърчава Матео Полити, а напротив заминал за Румъния, където се представял за квалифициран лекар със славно минало в Америка.

Доктор Матю Мод режисирал нова постановка, като започнал да публикува клипчета в мрежата, в които се хвалел, че е оперирал ВИП персони. И така от глупост след глупост, набрал клиенти, но се появили и съмнения. Тези, които се подложили на операции при мнимия доктор, установили, че му липсват всякакви медицински навици, като например този да измие ръцете си преди хирургична интервенция. Недоволните ставали все повече и румънският вестник Libertatea го разобличава през 2019 година.

Образът на известния пластичен хирург е разбит на хиляди парчета и той напуска Румъния, когато срещу него е издадена присъда от съда в Букурещ. Румънските вестници по това време разказват, че Матео е успял да запази истинската си самоличност в тайна, като е плащал големи суми на всеки, който би могъл да я разкрие.

Сега „доктор“ Матео Полити отново излиза на повърхността, когато е съобщено, че той се е заселил в Хонконг. Не е ясно дали, след като отново бъде разобличен, той ще изчезне безследно във въздуха.