0

Е вропа също си има свръхвисок небостъргач По-висок от Empire State Building и от покрива на One World Trade Center.

Невероятните му изображения показват огромното му високо тяло, което се намира насред нищото - и повечето хора дори не са чували за него.

Невероятната мегаструктура Lakhta Center е висока цели 462 метра и е 16-ата най-висока сграда в света. Намира се в Санкт Петербург, Русия.

Невероятни изображения показват изолирания в нищото самотен игловиден небостъргач на 12 километра извън Санкт Петербург.

Разполага с невероятен амфитеатър с 2000 места вътре, заедно със спортен център, магазини, ресторанти и офиси.

87-етажният небостъргач е направен от 16 500 отделни стъкла, всички от които са снабдени с автоматични капаци за намаляване на загубата на топлина.

Жилищни и търговски площи изпълват сградата до 360-тия метър с гледка и ресторант на върха.

Колкото е висок небостъргачът Лахта, толкова по-висок изглежда поради факта, че е построен на самотно, изолирано място, което го прави странно "посаден" в нищото.

Лахта също е централа на някогашната най-голяма компания за природен газ в света, Газпром.

По всичко обаче личи, че няма още дълго да е самотен този небостъргач, като се има предвид плануваният втори, още по-висок - Лахта II. Той отново ще е с града на Петър Първи и ще е цели 703 метра.

Лахта II ще бъде вторият по височина небостъргач в света, точно под известния Бурж Халифа в Дубай (828 м). Въпреки че Burj Khalifa е по-висок, Lakhta-II ще има най-високия зает етаж и галерия за наблюдение от всяка сграда в света.