0

Н евероятно редки кадри на руският президент Владимир Путин в Пекин взривиха социалните мрежи. На видеоклипове, разпространени от държавните медии на Китай и Русия показаха Путин, придружен от служители, носещи така нареченото ядрено куфарче, което може да бъде използвано за атака по нареждане на руския лидер. 

На видеото може да се види как Путин се отправя за среща с китайския президент Си Дзинпи, заобиколен от служители по сигурността и следван от двама униформени, в които се намира въпросният ядрен куфар. 

Невероятно редки кадри на руският президент Владимир Путин в Пекин взривиха социалните мрежи. На видеоклипове, разпространени от държавните медии на Китай и Русия показаха Путин, придружен от служители, носещи така нареченото ядрено куфарче, което може да бъде използвано за атака по нареждане на руския лидер. На видеото може да се види как Путин се отправя за среща с китайския президент Си Дзинпи, заобиколен от служители по сигурността и следван от двама униформени, в които се намира въпросният ядрен куфар. Куфарът по традиция се носи от военноморски офицер. То носи името “Чегет” (на името на връх Чегет в Кавказките планини). Куфарчето е винаги с президента, но то рядко се появява на видеокадри. „Пътуването на Путин не е пълно без тези специфични куфари“, отбелязаха кремълски кореспонденти на държавната информационна агенция РИА.

Куфарът по традиция се носи от военноморски офицер. То носи името “Чегет”  (на името на връх Чегет в Кавказките планини). Куфарчето е винаги с президента, но то рядко се появява на видеокадри. 

„Пътуването на Путин не е пълно без тези специфични куфари“, отбелязаха кремълски кореспонденти на държавната информационна агенция РИА.