0

М ъж, отвлечен през 1951 г., беше открит в САЩ 73 години по-късно.

Пуерториканецът Луис Армандо Албино бил само на шест години, когато се изгубил по време на разходка в парка в Западен Оукланд, Калифорния. Той си играел с по-големия си брат, когато една жена се доближила до тях. Тя обещала да купи бонбони на момчетата и на испански поканила по-малкото да отиде с нея до магазина. Когато се отдалечили тя бутнала Луис в колата си и изчезнала, предава Guardian.

Полиция, войници от местна военна база, бреговата охрана и градските служби започнали мащабно издирване.

Търсенето на Луис се превърнало в смисъла на живота на майка му, но тя така и не доживя да го види отново. Племенницата на Луис, Алида Алекин, се закле да продължи привидно безнадеждното търсене. През 2020 г. Алида си направи генетичен тест и въведе резултатите от него в онлайн база данни за ДНК. Тя показа 22 процента съвпадение с мъж, живеещ в Съединените щати. Но разследванията за самоличността му бяха неуспешни.

Алида не се отказа - тя накара ФБР да съживи случая с изчезването. И накрая, след повторни ДНК тестове, агентите обявиха: чичо й е намерен!

79-годишният Луис, който живее под друго им, се оказа пенсиониран пожарникар, служил във Виетнам и ветеран от морската пехота. Оказва се, че похитителката му го отвежда на Източното крайбрежие и го продава на друго семейство, което го отглежда.

Луис Армандо отказа да общува с пресата - той предпочита да пази личния си живот в тайна. Алида от своя страна изрази надежда, че нейната история ще вдъхнови семейства, които преживяват подобни трагедии, и посъветва да не се отказват в търсенето на близките си.