0

Г ръмотевични бури, проливен дъжд и силни ветрове причиниха паднали дървета, наводнени мазета, шахти на метрото и наводнени улици в Берлин. Пожарната команда в германската столица се задейства над 400 пъти през нощта срещу вторник, но няма да има покой, тъй като бурите отново връхлетяха Берлин, съобщава „Шпигел“.

Горд столичанин обаче не позволи на лошото време да развали кефа му и използва наводнението на ъгъла на „Гюнцелщрасе“ и „Бундесалее“ в кв. „Вилмерсдорф“, за да си направи улична баня в шахта към канализационната система.

На записа, както и на други изображения, разпространени в Twitter, ясно се вижда как капакът на шахтата лежи на улицата.

Местният вестник „BZ“ призовава служителите на берлинското ВиК (Berliner Wasserbetriebe) да се въздържат от подобни екстремни намеси в бурята.

От службата поканиха въпросния морж да кандидатства за някоя от свободните позиции във ВиК, като снимката с неговото къпане в шахтата е достатъчен атестат за неговата годност за тази работа.

Пред „Шпигел“, обаче, Щефан Нац, говорителят на Berliner Wasserbetriebe, отсече: „Това е глупаво, опасно, безразсъдно по много причини“.

Той посочи, че самото отместване на тежкия железен капак е опасно предизвикателство и призова да не се подражава на младия привърженик на уличните бани.

„Никой не вижда колко е дълбоко, може да е 1,50 метра, но може да е и шест метра. Водата става особено мътна, когато вали проливен дъжд. Това, което човекът направи там, беше супер тъпо!“
В понеделник следобед пожарната обяви "извънредно положение" за Берлин. „Цялата пожарна бригада в Берлин беше на предела на силите си. В някои случаи вече не разполагахме с налични сили“, каза говорител, цитиран от информационната агенция DPA.