0

Ч етирима куриери не успяха да намерят милиардера Илон Мъск, за да му връчат призовка. Хората са наети от бившата съпруга на бизнесмена - певицата Граймс, пише Insider. В момента тя съди Мъск за попечителството над трите им деца. 

От 13 до 20 октомври призовкарите са посетили 12 адреса, където би могъл да се крие Мъск, включително космодрума на SpaceX, завода на Tesla и офиса на компанията X, но не са могли да го намерят никъде. Един от наетите куриери дори посетил конюшните на бизнесмена, но безуспешно. Друг куриер проследил полетите на частните самолети на милиардера, но и това не го доближило до целта.

Призовкарите са посетили и хора, които са пряко или косвено свързани с Мъск. По-конкретно, те два пъти се свързват със Сиобан Зилис - директорката по специални проекти в компания, собственост на бизнесмена, с която той имаше връзка преди няколко години. Въпреки че имат две деца заедно, служителите в дома на Зилис отпратили куриерите под предлог, че не са виждали Мъск.

Отчаяни призовкарите оставили съдебни документи на службите за сигурност на Space X, Tesla и X. Според закона бизнесменът трябва да потвърди получаването им до 29 ноември.