0

С три концерта на 7, 10 и 14 септември се завърна триумфално след продължително отсъствие в Страната на изгряващото слънце мецосопрано №1 в света, българската оперна певица Веселина Кацарова.

Късно следобед в събота певицата, която е и артдиректор на старозагорскаа държавна опера публикува в социалната мрежа няколко снимки на които раздава автографи прави селфита със свои почитатели след концерта в Сънтори хол, който е преминал под мотото "Следобед на шедьоврите на оперните арии".

Първата проява е била в залата на арттеатъра на префектура Аичи, а третия концерт е планиран в Kioi Hall под мотото "Song Selection! Вечер на песните-шедьоври".

От програмата става ясно, че в съботния следобед Кацарова е очаровала публиката си с ариите на Сен-Санс от Самсон и Далила“ , Хабанера от „Кармен“ на Бизе и „Cavalleria Rusticana“ . Финалният концерт включва колекция от песни на Берлиоз „ "Лятна нощ", Рибарска песен на Шуберт, Младежка песен на Брамс и любимата на Кацарова българска народна песен „Я кажи ми облаче ле бяло!“. Организаторите на турнето припомнят, че българката е имала свои изяви в Япония преди точно 15 години в Токио и преди 13 в Нагоя.

На пианото заедно с нея е англичанинът Чарл Спенсър.Организатори на турнето са MCS Young Artists / Tempo Primo / Asahi Shimbun (спектакълът в Токио) / Chukyo Television Broadcasting (спектакълът в Нагоя). На снимките Мецосопрано №1 в света Веселина Кацарова след съботния си концерт в Токио.