0

П резидентът на Украйна Володимир Зеленски и съпругата му Oлена намериха време да позират във фотосесия за американската версия на списанието Vogue, докато страната им е разкъсвана от кървави военни действия.

Американската фотографка Ани Лейбовиц засне президента и съпругата му. На публикуваните кадри от фотосесията Володимир и Олена Зеленски се подготвят за снимки и позират. Кабинетът на украинския президент и летището "Антонов" в Гостомел, където Олена Зеленска се снима и с украински войници, бяха избрани за фон на фотосесията им.

По-рано първата дама на Украйна каза, че специалната военна операция е укрепила брака й. Според нея двамата със съпруга ѝ започнали да се интересуват повече един от друг. Съпругата на президента на Украйна също така изрази надежда, че военният конфликт ще сплоти отношенията им.

Въпреки огромната подкрепа, на която се радва Зеленски в западните страни, много потребители на социалните мрежи изразиха възмущение, че държавният глава се занимава с фотосесии, докато ежедневно умират стотици негови сънародници, а страни като САЩ и Великобритания хвърлят милиарди за военна и хуманитарна подкрепа за Украйна