0

Д омашните котки „ни мразят“ и кроят заговор срещу стопаните си, твърдят учени.

Кучетата се наричат най-добрите приятели на човека, а котките изобщо не са ваши приятели, напротив, те всъщност постоянно кроят заговор срещу стопаните си, като той най-често се изразява в умишлено нараняване или унищожаване на имущество, сочи проучване, цитирано Daily Star.

Проучването, базирано на разкази на стопани на котки, сочи, че четириногите постоянно хапят, дерат и шпионират собствениците си. Отделно от това, тези пухкави животни се стараят да чупят имущество напълно умишлено, за отмъщение. Един от участниците в анкетата разказва, че се е събудил една сутрин и е намерил котката си върху себе си и се взирала в него.

Четирима от 10 запитани казват, че са наясно с бдителния поглед на котката си към прозореца, когато са навън. И почти една пета признават, че са били ужасени от котката си, която е скочила върху тях „от нищото“.

Повече от една трета казват, че могат да галят котката си не повече от пет минути, преди да избяга или да ги нападне. Един на всеки 10 каза, че атаката завършила с кръв.