0

К атолическа двойка в Индиана иска от Върховния съд да потърси отговорност от държавата за това, че е държала детето им извън дома им, след като са отказали да използват избраното от него име и местоимения.

В делото срещу Министерството на детските услуги на Индиана, Мери и Джереми Кокс обжалват пред Върховния съд разследването срещу тях, че са отказали да назоват сина си с местоимения и име, несъвместими с биологичния му пол. Трябва да се отбележи, че след приключване на разследването щатът установи, че обвиненията за малтретиране срещу Мери и Джеръми са необосновани, но все пак съдът твърди, че несъгласието относно полова идентичност е тревожно за детето им.

През 2019 г. синът на Мери и Джеръми им каза, че се идентифицира като момиче, но в съответствие с техните католически религиозни вярвания, че Бог е създал човешки същества с неизменен пол, мъжки или женски, те не вярват в споменаването му с местоимения и име, което не съответства на неговата биология.

В допълнение, семейство Кокс са вярвали, че синът им се бори с няколко психични заболявания, включително хранително разстройство. Мъките им започват през 2021 г., когато служители на Индиана започнали разследване срещи тях, че не уважават решението на детето им само да избере половата си идентичност.