0

Б ившият президент Доналд Тръмп скочи на Илън Мъск, който го определи като твърде стар, за да се кандидатира отново за президент.

Бившият държавен глава заяви, че преди години е можел да накара Мъск „падне на колене и да се моли“, когато най-богатият човек в света го посетил в Белия дом.

Тръмп използва своята социална мрежа Truth Social, за да атакува 51-годишния Мъск в продължаваща словесна война между двамата. Собственикът на „Тесла“ заяви в понеделник, че е „време Тръмп да окачи шапката си и да отплава към залеза“.

Изказването му вбеси Тръмп, който в яростен пост в Truth Social написа: „Когато Илън Мъск дойде в Белия дом и ме помоли за помощ за всички негови многобройни субсидирани проекти, независимо дали става въпрос за електрически коли, които не се движат достатъчно дълго, коли без водачи, които катастрофират, или ракети за никъде, без каквито субсидии той би бил безполезен и като ми казваше как е бил голям фен на Тръмп и републиканец, можех да кажа „падни на колене и се моли“ и той щеше да го направи“.

„Сега Илън трябва да се съсредоточи върху това да се измъкне от бъркотията с Туитър, защото може да дължи 44 милиарда долара за нещо, което може би е безполезно“, написа още Тръмп за Мъск, който е изправен пред съдебни дела, след като оттегли офертата си за закупуване на социалната мрежа.