0

Б ившият президент на САЩ остана под арест над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение и надхвърли времето, което очакваше защитата му. Доналд Тръмп пледира „невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи, след разследване за платените от него пари за мълчанието на порнозвезда, предаде Ройтерс.

С тъмносин костюм и червена вратовръзка, 76-годишният Тръмп почти не прояви емоции, когато помаха с ръка на множеството, събрало се пред съдебната сграда.

Общо, обвиненията срещу Тръмп могат да доведат до 136 години затвор по закона на Ню Йорк, но реалната присъда на Тръмп, ако бъде признат за виновен, почти сигурно ще бъде много по-малка, отбелязва Ройтерс.

След прочетените му обвинения Тръмп напусна сградата на съда в Манхатън. Той бързо излезе от съдебната зала, в която се проведе изслушването и не отговори на журналистически въпроси.

Бившият президент прекара около два часа в сградата на съда, където научи подробности за криминалните обвинения, пред които е изправен, докато води трета си президентска кампания.

Според телевизия Си Ен Ен се очаква Тръмп да се отправи директно към летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк и да отлети за Флорида, където се намира имението му  "Мар а Лаго". Той възнамерява да направи изявление от имението си по-късно тази вечер.